۰۵ تير ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۳
کد خبر: ۵۶۹۵۰۳
حجت الاسلام اکبری مطرح کرد؛

افزایش رشته های تخصصی در حوزه علمیه مازندران| کاهش مهاجرت طلاب به قم

معاون آموزش حوزه علمیه مازندران از افزایش رشته های تخصصی در حوزه علمیه مازندران خبر داد و گفت: در حال حاضر یکی از سیاست های حوزه تقویت و گسترش این رشته ها در استان ها در جهت تمرکز زدایی است.
معاون آموزش حوزه علمیه مازندران

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام حمزه علی اکبری، معاون آموزش حوزه علمیه مازندران امروز در جمع طلاب شرکت کننده در طرح تابستانه مدرسه علمیه محمدیه نکا بر ضرورت بهره گیری از فرصت های به وجود آمده در جهت تقویت بنیه علمی طلاب تاکید کرد.

وی در ادامه سخنان خود با بیان این که تابستان فصل تعطیلی برای حوزه و طلاب نیست، افزود: یک طلبه باید در همه لحظات دوران تحصیلی خود از فرصت های به وجود آمده در جهت علم آموزی بهره گیرند.

معاون آموزش حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که در حال حاضر طرح ارتقایی و تابستانه در تعدادی از مدارس علمیه استان در حال برگزاری است، خاطرنشان کرد: این ایام فرصت مناسبی برای تقویت بنیه علمی طلاب است.

حجت الاسلام اکبری با اشاره به این که خوشبختانه در حال حاضر وضعیت کمی و کیفی مدارس علمیه مازندران در حد مطلوب است، بیان داشت: در سال های اخیر به ویژه مدیریت جدید حوزه تحولات مناسبی در مباحث آموزشی و همچنین زیر ساخت های حوزوی در استان ها فراهم شده است.

وی در ادامه سخنان خود از افزایش رشته های تخصصی در حوزه علمیه مازندران خبر داد و گفت: در حال حاضر یکی از سیاست های حوزه تقویت و گسترش این رشته های در استان ها در جهت تمرکز زدایی است.

معاون آموزش حوزه علمیه مازندران با بیان این که تخصصی شدن دروس در حوزه به عنوان یک رویکرد مورد توجه مسؤولان حوزه است، خاطرنشان کرد: افزون بر این توسعه و گسترش مؤسسات آموزش عالی حوزوی نیز به عنوان یکی از برنامه های مهم حوزه در شهرستان ها است.

حجت الاسلام اکبری با اشاره به این که در حال حاضر مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام حسن عسکری(ع) تحت اشراف حضرت آیت الله جوادی آملی از سال 85 فعالیت علمی خود را در آمل آغاز کرده است، گفت: این مرکز علمی در رشته علوم اسلامی با گرایش تفسیر و علوم قرآن و علوم اسلامی با گرایش کلام اسلامی در سطح دو و همچنین در رشته تفسیر و علوم قرآن، کلام مقارن و مدرسی فقه و اصول در سطح سه مشغول در حال فعالیت علمی است.

وی همچنین به فعالیت علمی مرکز تخصصی حوزوی توحید از سال 90 در بابل اشاره کرد و افزود: این مرکز علمی نیز در سطح دو رشته علوم اسلامی با گرایش کلام اسلامی مشغول فعالیت علمی است.

معاون آموزش حوزه علمیه مازندران با بیان این که همه این اقدامات صورت گرفته به منظور تقویت مراکز حوزوی شهرستان ها است، خاطرنشان کرد: وضعیت امروز مراکز حوزوی استان نسبت به یک دهه اخیر به هیچ عنوان قابل مقایسه نیست و شاهد تحولات ارزشمندی در این مدت بودیم.

حجت الاسلام اکبری با اشاره به این که البته حوزه علمیه مازندران تا رسیدن به شرایط مطلوب و ایده آل کمی فاصله دارد، بیان داشت: در همین راستا و به منظور ایجاد تحولات کمی و کیفی در سطح مدارس علمیه استان برنامه های متنوعی در نظر گرفته شده که از سال تحصیلی جدید دنبال خواهد شد.

وی با بیان این که در گذشته به دلیل عدم وجود امکانات تحصیلی و رفاهی در شهرستان بسیاری از طلاب مدارس علمیه استان برای ادامه تحصیل به قم و دیگر شهرهای کشور مهاجرت کردند، خاطرنشان کرد: اما با سیاست های اخیر مدیریت حوزه علمیه قم شاهد فراهم شدن بسترهای لازم برای تحصیل طلاب تا سطوح عالی در شهرستان ها فراهم شده است.

معاون آموزش حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که طلاب مدارس علمیه استان حتی برای شرکت در دروس رسمی خارج نیز نیازی به هجرت به قم ندارند، تصریح کرد: این بستر هم اکنون در یکی از شهرهای استان فراهم شده و به زودی در حدود چهار شهر نیز کرسی درس خارج راه اندازی خواهد شد.

حجت الاسلام اکبری با بیان این که در حال حاضر سطح دو و سه در بسیاری از مدارس علمیه مازندران فعال است، خاطرنشان کرد: همچنین بسترهای لازم در برخی مدارس علمیه استان به منظور اخذ مجوز سطح چهار نیز فراهم شده است.

وی با اشاره به این که در یک دهه اخیر مراکز حوزوی جدیدی در مازندران راه اندازی شده است، افزود: همچنین بسیاری از فضاهای آموزشی که دارای فرسودگی و غیر قابل استفاده بودند، تخریب و فضاهای جدیدی احداث شده است.

معاون آموزش حوزه علمیه مازندران با بیان این که همه این اقدامات ارزشمند با هدف فراهم شدن بسترهای لازم برای جلوگیری از هجرت طلاب به قم و مشهد ایجاد شده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بسیاری از مدارس علمیه موجود در استان از لحاظ کمی و کیفی در سطح خیلی بالایی قرار دارند./۹۵۰/پ203/ب1

ارسال نظرات